KURS I KATASTROFHANTERING 4/11 samt 9-10/11

Av mariahook 3 oktober, 2013

Naturkatastrofgruppen anordnar en helgkurs för arkitekter och planerare med fokus på vad våra yrkesgrupper har för roll i samband med naturkatastrofer. Kursen består av workshops som leds av personer med stor yrkeserfarenhet inom området, där målet är att deltagarna själva får testa de verktyg som presenteras.

 

Anmäl dig här!

 

Måndag 4/11 (kl 18-21): Kursintroduktion av Teres Selberg med presentation av kurslitteratur. Föreläsning av Charlotta Wannholm om Röda Korsets arbete med katastrofhantering.

 

Lördag 9/11 (kl 10-18): Workshops med William Flint från organisationen RedR från England, arkitekt Per Iwansson, som arbetat med flyktingläger i Kenya, återuppbyggnad i fd Jugoslavien och planeringsinsatser i Mocambique och Zimbabwe samt Teres Selberg med kunskap om orkansäkra hus på Kuba. Lördagen avslutas med pecha kucha-föreläsningar, lättare tilltugg och mingel.

 

Söndag 10/11 (kl 10-14): Föreläsning av Lina Gregersdotter om förebyggande översvämningsskydd. Avslutande övningsuppgift, diskussion, utdelning av kursintyg och kursavslutning.

 

PRIS: ASF-medlem 400kr, icke medlem 800kr.

PLATS: Stockholm

Lunch och fika ingår. Max 20 deltagare. Anmälan senast 31 okt. Först till kvarn!

Mer info om workshopledare och föreläsare hittar du här. 

 

Arkiv: Arkitekter utan gränser, Okategoriserade

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>