Bidrag ur medlemsfonden till projektet Playocracy

Av pernillahagbert 13 april, 2017

ASFs styrelse har beviljat stöd ur medlemsfonden till det pågående studentprojektet Playocracy i Kisumu, Kenya.

Projektet är del av kursen Reality Studio vid Chalmers Tekniska Högskola. I åtta veckor utförs en fältstudie i Kisumu, där målet är att skapa hållbara lösningar som förbättrar livssituationen för lokalbefolkningen. Projektet Playocracy, av studenterna Sara, Camilla, Virginie och Achyut, fokuserar på att förbättra livskvaliteten för de föräldralösa barnen i Juliana Apbet grundskola i slumområdet Obunga. Syftet är att skapa en hållbar plats, anpassad för att barn ska få vara barn, där de har möjlighet att få uttrycka sig fritt genom lek och kreativitet.

Studenterna har designat en lekplats utifrån barnens behov och önskningar som nu byggs tillsammans med lokala hantverkare med fokus på lokala material och återvunna resurser.

Efter bygget är tanken att skolan ska ges möjlighet att vidare utveckla lekplatsen och utöka användningen inom andra områden, så som lärandeplattform och utställning av barnens kreativa arbeten. Ett annat långsiktigt mål med projektet är att det ska kunna användas som ett föredöme för andra skolor i liknande situation för att skapa en förståelse att lek är en viktig del i barnens lärande.

Kontaktperson är ASF-medlemmen Sara Mohammadi.

 

Arkiv: Aktuellt

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>